Alexander & Tessa en Novi

Op juni 4, 2021,

22-05-2021

Al weer ruim een jaar geleden begon de bevalling met gebroken vliezen op maandag om 13u, ik wist meteen dat het vruchtwater was, ook al was het maar een klein beetje en zei de verloskundige aan de telefoon dat het ook slijm kon zijn. In de nacht die volgde kwam er toen ik naar de wc ging een hele plons op de badkamervloer. Er was nu geen twijfel meer – ons kindje zou gauw komen. Dinsdag heb ik echter de hele dag weinig verandering gemerkt aan mijn lijf. We hebben samen nog een paar keer buiten een klein rondje gewandeld, ik heb soep gemaakt en aan het einde van de middag kwam de verloskundige langs om een en ander te bespreken. De vliezen waren tenslotte al een tijdje gebroken… We hebben op dat moment besloten om van het vertrouwen uit te gaan en als er verder geen directe aanleiding was, thuis te blijven (tegen het algemene advies in om na 24u gebroken vliezen naar het ziekenhuis te gaan).

Mijn wens om thuis te bevallen was heel groot en dit is gelukt! Hier ben ik zo dankbaar voor.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen er langzaamaan steeds hevigere golvingen. Ik probeerde te gaan slapen maar dat lukte niet meer. Ik vond het fijn dat ons kindje binnenkort geboren zou worden. Deze rustige golvingen kon ik goed hebben. Woensdagochtend kwam de verloskundige en iedere fase duurde toch nog wat uurtjes. Ondanks dat ik steeds intenser vond worden bleef ik een groot deel van de tijd in mijn bubbel. Mijn vriend heeft mij mentaal enorm geholpen en gesteund tijdens de hele bevalling. Hij heeft ook een aantal keren voorgesteld om van positie te veranderen etc. We hebben het echt samen gedaan, dit is ook wat mij achteraf gezien vooral is bijgebleven.

Ik vond het lastig dat ik tijdens de bevalling niet wist hoe lang het in totaal zou duren. Er leek voor mijn gevoel geen eind aan te komen. Ook de laatste fase van de bevalling, duurde nog 1.5 uur. In die tijd heeft mijn vriend op eigen initiatief de affirmaties aangezet (uiteindelijk 3x achter elkaar haha) die ik gedurende de zwangerschap steeds voor het slapen heb geluisterd. Dit vond ik heel fijn, het was wat minder stil in de kamer, ik kon mijn gedachten verzetten en beter bij mijn lijf en ademhaling blijven. En me ook focussen op positieve gedachten. Toen werd op woensdag 15 april om 14:05u onze kerngezonde dochter Novi geboren! Wat heerlijk dat ze bij ons is. De nageboorte kwam er vlot achteraan. Mijn lijf heeft het super gedaan, ik ben trots op mezelf en blij hoe we dit samen hebben kunnen doen.

Novi was iets of wat rillerig na de geboorte en dat was reden om naar het ziekenhuis te gaan voor controle. Dit was het advies van de verloskundige en dat hebben we uiteraard opgevolgd. Het was even schakelen, douchen en hup de auto in. Maar dit hebben we niet als negatief ervaren. We hadden een fijne kamer met z’n drietjes. Novi zag er heel goed uit en ze probeerde ook steeds uit de borst te drinken. Na een nachtje in het ziekenhuis werd Novi de volgende ochtend al gezond verklaard, waar wij overigens zelf geen twijfels over hebben gehad 😉 We mochten we naar huis.

Ik wil je enorm bedanken voor alle waardevolle informatie, tips en handvatten die we van je kregen tijdens de hypnobirthing cursus! De bevalling van ons eerste kindje is een bijzondere en mooie ervaring geworden. Thuis zoals ik zo graag wilde, zonder toeters en bellen, pijnstilling en zonder ingrepen. Ik ben daarnaast snel en goed lichamelijk hersteld. We genieten enorm van Novi. Ze is een stralend en vrolijk meisje die in rap tempo de wereld aan het ontdekken is. Mede dankzij haar goede start 🙂

Liefs,

Alexander & Tessa en onze kleine Novi

-->