Digna en Martin

Digna en Martin

Ik heb nooit willen geloven dat een vrouw pijn moet lijden om een kind op de wereld te zetten, dit Is toch de omgekeerde wereld dacht ik? Het zou toch het allermooiste moment voor de moeder, de  vader en het kind moeten zijn? Dus op het moment dat ik zwanger was, ben ik op zoek gegaan naar mensen die hier ook zo over dachten.  Automatisch kwam ik bij HypnoBirthing terecht. 

Eva sprak ons erg aan door haar positieve, relaxte en gewone uitstraling! Ondanks de wat langere reistijd van ruim een uur, gingen we naar Breda.

Vanaf de eerste les wisten we dat we de goede keuze hadden gemaakt, het klikte meteen en het was erg interessant. Dit was tenminste niet zo een theekrans idee waar alleen maar negatieve verhalen de ronde gaan, je leerde er ook echt wat, en niet te vergeten de positieve benadering van een zwangerschap en bevalling.

Mijn vriend stond in het begin nog wat sceptisch tegen over de cursus, na de 1e les was dit over. Hij voelde zich nu meer betrokken bij de zwangerschap en vond het een geruststelling dat hij ook belangrijk was tijdens de bevalling. Mijn vriend was letterlijk en figuurlijk een steun in mijn rug tijdens de bevalling.

Onze dochter is heel relaxt in 2 uur tijd in de vliezen geboren. Het begon ’s nachts met een soort van onregelmatige menstruatie krampen. Mijn vriend was ’s ochtends nog gewoon gaan werken. En rond 11 uur verloor ik de slijmprop, daarom toch maar even de verloskundige gebeld. Zij adviseerde me om onder de douche te gaan, de krampen zouden dan misschien weggaan of doorzetten. Het laatste was dus het geval, binnen een paar seconde had ik regelmatige weeën/golvingen. Dit is serieus dacht ik, dus gelijk weer mijn vriend en verloskundige gebeld dat het nu echt doorzette.   Half uur later was de verloskundige er en ze wilde graag kijken hoever ik was, dat vond ik goed want ik was erg nieuwsgierig hoever ik was. Het voelde namelijk alsof ze elk moment geboren kon worden. Volledige ontsluiting zei de verloskundige! Hoe kan dat nou in een half uur? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen, gewoon rustig blijven en diep ademhalen zei ik! 1,5 uur later is onze dochter geboren! De vliezen hebben we in overleg met de verloskundige intact gelaten omdat dit voor mij en baby geen kwaad kon.

De bevalling was heel relaxt, zo mooi en zonder pijn of stress, helemaal zoals we voor ogen hadden. Wat ik voelde tijdens de bevalling was een druk/drang, een oerkracht van mijn lichaam, ik heb tijdens een wee/golving alleen maar mee geademd heel diep geademd in trance, door mijn neus. Wetende dat mijn lichaam en de baby de rest zouden doen. Tussen een wee/golving door was het alsof er niets aan de hand was, we maakten wat grapjes en konden nog wat laatste dingetjes bespreken met de verloskundige en kraamzorg.

Op handen en knieën ben ik bevallen, en heb ze zo zelf kunnen aanpakken. Wow!!! Wat bijzonder!!

Ik zou deze cursus iedereen aanraden! Je leert samen met je partner tips en trucs om relaxt te blijven, en het allerbelangrijkste, je krijgt een positieve kijk op een zwangerschap en bevalling,  zoals het hoort te zijn.

Digna en Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *