Kraamhulp Wilma van Hese

Kraamhulp Wilma van Hese

Ik werd gebeld voor een thuis bevalling. Snel de spullen bij elkaar pakken en hup de auto in op weg naar het gezin. Moeder verwachte haar eerste kindje. Altijd spannend ook voor ons hoe het gaat en vooral hoe het afloopt.

Bij het gezin aangekomen viel me direct al op dat er vooral veel rust heerste in dit gezin. Eenmaal boven aangekomen vertelde de verloskundige wat de bedoeling was en wij respecteerde dit. Moeder wilde bevallen volgens de HypnoBirthing methode. Gelukkig dat ik daar vanaf wist en wist wat me te doen stond. Door goed te observeren hoe het ging deden wij ons werk.

Moeder en vader waren goed op elkaar ingespeeld en er was vooral veel serene rust Een zwak lampje en rustige muziek wat aan stond. Moeder ving haar weeën super op en vader begeleiden haar hierin. Wat een samenwerking. Hier had ik diep respect voor.

De vele pijn die vrouwen aangeven tijdens de partus vielen hier gewoon weg en elke wee opnieuw zag je het samenspel zo mooi en zo sereen. De bevalling die vorderde goed en het moment van persen was aangebroken. Ook nu ging de rust door.
Moeder wilde dat er zo min mogelijk werd ingegrepen en de natuur zijn gang laten gaan. Iets wat voor ons zeldzaam is.

Zo worden de vliezen vaak doorgeprikt, maar nu niet. De vliezen bleven intact en de geboorte van de baby ging heel rustig. De baby werd in de vliezen geboren. Wat was dat een prachtig gezicht. Het gezichtje kon je heel goed zien en wat een mooie baby was dit. Je kon aan het kindje zien dat dit niks geleden had. De rust die overheerste nog steeds. Moeder ging behoorlijk vloeien maar ze bleef alert en zonder al te veel hulpmiddelen is ook dit weer goed gekomen. Moeder en vader waren heel erg blij met de baby.

Ik heb deze bevalling mogen ervaren als iets wat zo mooi en sereen is. Het is altijd bijzonder dat wij er getuigen van mogen zijn dat er nieuw leven geboren word. Dat wij bij vreemde mensen mogen zijn en zulke intieme dingen mogen delen. Maar deze bevalling zal me altijd bij blijven. Zo zou iedere vrouw moeten kunnen bevallen. In haar eigen omgeving en op deze manier.
Super, ik heb er geen woorden voor.

We hebben met zijn vieren een hele mooie week mogen hebben en ik vond het zo fijn dat je bij de bevalling aanwezig bent en je precies weet hoe en wat. Ik zou er voor pleiten dat dit in ieder gezin mogelijk zou moeten zijn. Dit stukje wat ik hier heb mogen meemaken, had ik niet willen missen. 

Ik hoop zo nog vele bevallingen te mogen doen en dan wel op deze manier.
Zo kijken mensen terug op een prachtige bevalling. En de mannen worden er ook meer bij betrokken, wat heel belangrijk is. Het is ook hun kindje wat geboren gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *