Lise, Bart & Juul

Lise, Bart & Juul

Hoi Eva,

In september van afgelopen jaar hebben Bart en ik bij jou de cursus HypnoBirthing gevolgd. Ik wilde je even laten weten dat wij op 31 december (de uitgerekende datum, hoe dan?!) hele trotse papa en mama zijn geworden van Juul. Juul is een gezond jongetje, allerknapste kind van de wereld natuurlijk ;).

De bevalling is eigenlijk best wel gegaan zoals we hoopten; thuis, deels in bad! Grappig, want voordat we deelnamen aan jouw cursus zag Bart het totaal niet zitten thuis te bevallen. Het inzicht dat een fijne omgeving kan zorgen voor de nodige ontspanning die helpend is tijdens de bevalling heeft hem (en mij) kunnen overtuigen het op deze manier graag te willen. Het opvangen van de weeën heb ik grotendeels in de douche gedaan, het warme water hielp mij erg. Ik had het niet verwacht van mezelf, maar toch is het me gelukt in een soort van bubbel te raken met focus op mijn ademhaling, positieve affirmaties. Bizar, momenten waarvan ik dacht dat ze een half uur duurden, bleken gewoon drie uur geduurd te hebben. Bart heeft me kunnen helpen met ademen, met aanmoedigen en met veel geduld hebben. Het persgedeelte, wat ik als heel heftig heb ervaren, heb ik in bad kunnen doen, waar de warmte van het water het iets draaglijker maakte. Dit duurde lang, maar met een beetje hulp kwam Juul uiteindelijk gezond ter wereld. Wat een trots, geluk en dankbaarheid! Dit mannetje ligt zich op mijn schoot rustig uit te rekken terwijl ik dit schrijf.

Wat me achteraf gezien denk ik erg geholpen heeft, was het kijken van de bevallingsfilmpjes. Op de avonden zelf vond ik dat best heftig en keek ik er niet graag naar, maar de beelden van deze ontspannen vrouwen hebben zich kennelijk in mijn hoofd gezet en zijn denk ik toch een soort van voorbeeld geweest.

Nou, heel verhaal. Ik wil je heel erg bedanken voor de informatieve, fijne bijeenkomsten. Ondanks alle angst die ik van tevoren had, kijk ik met een trots gevoel terug op mijn bevalling. Zelfs de verloskundige gaf aan onder de indruk te zijn, ik had dit echt nooit verwacht van mezelf. Ook Bart heeft zich als papa goed voorbereid gevoeld, iets waar hij erg behoefte aan had.
Dankjewel dus! En blijf vooral zo doorgaan, hopelijk gaat dit nog vele vrouwen na mij helpen!