Yvonne

Yvonne

Luna (Yvonne en Johan)

Op 4 februari 2018 kwam er een positieve zwangerschapstest. IK BEN ZWANGER! Een heleboel gedachtes gaan er door mijn hoofd.  Ontzettend blij en tegelijkertijd vind ik het ook spannend, want…deze baby moet er over 9 maanden uit…

Ik wist gelijk dat ik dit kleine meisje een mooie en liefdevolle geboorte wilde geven. Ik raakte aan de praat met mijn collega Eva Voeten. Zij geeft de cursus hypnobirthing. Gelijk was ik enthousiast en wist ik dat dit precies was ik zocht. Samen mijn met moeder heb ik de cursus gevolgd en wat was ik blij met de tips en handvaten die Eva ons heeft gegeven. Informatie die ik iedere andere zwangere vrouw ook zou gunnen.

In de cursus leer je hoe je op je eigen lichaam kunt vertrouwen, ademhalingstechnieken, visualisatie oefeningen en je eventuele angsten los te laten.

Ik heb er voor gekozen dat bevallen GEEN pijn doet en het juist een hele mooie gebeurtenis is. Hierdoor heb ik dat ook precies zo ervaren. Zonder pijnbestrijding en helemaal op eigen kracht heb ik mijn kindje Luna ter wereld gebracht. Ik kan terugkijken op een mooie en liefdevolle geboorte!

De cursus van Eva heeft hier zeker aan bijgedragen. Ook voor de geboortepartner is de cursus heel leerzaam.  Buiten dat de cursus leerzaam is, is het ook nog eens erg gezellig en vond ik het jammer dat het was afgelopen.