Marita en Roel, Senn en Loïc

Marita en Roel, Senn en Loïc


Zwanger van een tweeling en relaxt kunnen bevallen? Ja, het kan!

Via een zwangere collega hoorde ik over de cursus Hypnobirthing. De naam lijkt heel zweverig dus om dit nader te onderzoeken heb ik telefonisch contact gezocht met Eva. Na een super inspirerend en motiverend gesprek besloten mijn partner en ik ervoor te gaan. Mijn vriend en ik vinden het vooral belangrijk dat een zwangerschapscursus niet zweverig is, maar juist helpend en actief.


Natuurlijk is het de eerste keer een beetje wennen, want je zit samen met andere stellen maar de doelstelling is voor iedereen hetzelfde: de bevalling op een zo ontspannen mogelijke manier ervaren.

Wat heb ik ervan geleerd en gebruikt? Je doet de bevalling samen met je bevallingspartner. Je partner leert tijdens de cursus hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen en wanneer hij/zij jou moet laten. Ook voor je partner is het spannend dus ook voor hem/haar zijn de ontspanningstechnieken van belang. Je ontdekt wat voor jou goed zou kunnen werken tijdens de bevalling en hoe je dit bespreekbaar kunt maken op de plaats waar je bevalt. Wat ook erg interessant is, is om te leren wat er nu precies gebeurt in je lichaam tijdens een bevalling en hoe je goed kunt samenwerken met je lichaam. Na de cursus heb je voldoende inspiratie opgedaan en samen met je bevallingspartner schrijf je jullie bevalplan.

Mijn tweeling is volledig natuurlijk ter wereld gekomen en dankzij de ontspanningstechnieken van de hypnobirthingcurus, de goede hulp van mijn vriend en de begripvolle hulp in het ziekenhuis voor mijn hypnobirthingtechnieken vond ik mijn bevalling geweldig en zou ik het zo nog een keer overdoen. Het was zo liefdevol, zo ontspannen….  Tot nu toe de mooiste ervaring die ik heb gehad.